• 1123 Budapest Alkotás u. 35. (Bejárat a Hertelendy utca felől)
  • Nyitva: Bejelentkezés alapján

Végleges a dióda lézeres szőrtelenítés?

Alábbi cikkünkben összefoglaljuk mi a különbség a tartós, és ideiglenes szőrtelenítés között.

Nagyon sok Kozmetika végleges szőrtelenítésként hirdeti a villanófényes (IPL) valamint a dióda lézeres szőrtelenítést is, ezzel mintegy félrevezetik a leendő Vendégeiket.

Tudnunk kell azonban hogy ezek TARTÓS szőrtelenítő eljárások, azaz használatukkal évekig elérhető a szőrmentes állapot, viszont az emberi szervezet képes a megújulásra, nincs ez másként a szőrhagymáink esetében sem.

Ami mindkét eljárásnál fontos az az, hogy a szőr növekedési szakaszában történjen a kezelés. Ez azt jelenti, hogy a kis szőrök kapcsolódnak még a szőrhagymához, amit a dióda lézer kezelés során a lézerfény roncsol, ezáltal megakadályozza a szőr újbóli kinövését. Mivel ebben az állapotban a szőreink 20-30%a van ezért többszőr – legalább 6 alkalommal – érdemes a kezelést megismételni. A kezelések között 4-6 hétnek kell eltelnie és ez alatt az idő alatt csak borotvával lehet szőrteleníteni. Mivel a borotva csak a szőr bőr feletti részét távolítja el, ezért nem szüntetni meg a szőr és a hagyma kapcsolatát mint a gyanta.

Amennyiben nincs hormonális változás, nagyobb betegség és a stressz sem környékez meg minket, úgy ez a szőrmentes állapot évekig fenntartható, viszont elképzelhető hogy egy év múlva látjuk majd újra növekedésnek indulni a szőröket, ekkor egy újbóli kezeléssel sikeresen megállítható a folyamat.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*