• 1126 Budapest Hertelendy utca 2.
  • Nyitva: Bejelentkezés alapján

Végleges szőrtelenítés: Valóban létezik?

Végleges szőrtelenítés

Az alábbi posztunkban arra keressük a választ, vajon végleges szőrtelenítés, a dióda lézeres szőrtelenítés?

Első körben különbséget kell tenni az ideiglenes (depiláció) és tartós (epiláció) szőrtelenítő kezelések között. Az ideiglenesekkel többnyire mindenki találkozott már, ezek a borotva, gyanta, epliátor. Ezekkel fél naptól – két hétig tartó szőrmentesség érhető el.

A tartós eljárások közül kezdjük a legnagyobb konkurenciával az IPL-es azaz villanófényes szőrtelenítéssel.

Nagyon sok Kozmetika végleges szőrtelenítésként hirdeti a villanófényes (IPL) valamint a dióda lézeres szőrtelenítést is, ezzel mintegy félrevezetik a leendő Vendégeiket.

Mi a végleges szőrtelenítés szó helyett jobban szeretjük a tartós kifejezést. Végleges szőrtelenítés

Tudnunk kell azonban, hogy ezek TARTÓS szőrtelenítő eljárások, azaz használatukkal évekig elérhető a szőrmentes állapot, viszont az emberi szervezet képes a megújulásra, nincs ez másként a szőrhagymáink esetében sem.

Ami mindkét eljárásnál fontos az az, hogy a szőr növekedési szakaszában történjen a kezelés. Ez azt jelenti, hogy a kis szőrök kapcsolódnak még a szőrhagymához, amit a dióda lézer kezelés során a lézerfény roncsol, ezáltal megakadályozza a szőr újbóli kinövését.

Mivel tudsz te hozzájárulni az eredményhez?

A kezelés hatékonysága érdekében legalább 3-4 héttel a kezelés előtt hagyd abba a gyantázást, (epilátor, csipesz sem megengedett). A dióda lézeres szőrtelenítő kezelések között 4-6 hétnek kell eltelnie és ez alatt az idő alatt is csak borotvával lehet szőrteleníteni. Mivel a borotva csak a szőr bőr feletti részét távolítja el, ezért nem szüntetni meg a szőr és a hagyma kapcsolatát mint a gyanta.

Fontos megemlíteni, hogy a kezelés hatékonyságát gyógyszeres kezelés, hormonális problémák befolyásolhatják, ami ugye bármikor bekövetkezhet egy ember életében. A lézeres kezelés a szőr eltüntetésére, és a nem a szőrösödés kiváltó okának megszüntetésére alkalmas.

Amennyiben nincs hormonális változás, nagyobb betegség és a stressz sem környékez meg minket, úgy ez a szőrmentes állapot évekig fenntartható, viszont elképzelhető hogy egy év múlva látjuk majd újra növekedésnek indulni a szőröket, ekkor egy újbóli kezeléssel sikeresen megállítható a folyamat.

A hormonháztartás rendellenes működése estén is elvégezhető a lézeres szőrtelenítés viszont fennáll a veszélye annak, hogy a kezelés után is tapasztalható lesz szőrnövekedés még ha nem is olyan mértékben.

Érdekel a dióda lézeres szőrtelenítés eredménye?

Mi azt azt tanácsoljuk, hogy gyere el hozzánk egy személyes konzultációra, próbáld ki egy 5*10cm-es területen milyen érzés a kezelés! Aludj rá akár pár hetet is, és dönts a folytatásról saját belátásod szerint. Nálunk nem kell a konzultáció után egyből nagy összegben bérletet venned, nem kötelezünk semmire, akkor és olyan ütemben jössz el hozzánk kezelésre, ahogy szeretnél, az irányítás a te kezedben van!

Bejelentkezés személyes konzultációra!   Email konzultáció

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

This field is required.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*This field is required.