• 1123 Budapest Alkotás u. 35. (Bejárat a Hertelendy utca felől)
  • Nyitva: Bejelentkezés alapján

Fájdalmas a dióda lézeres szőrtelenítés?

Talán a legtöbbet feltett kérdés, amivel találkoztunk mióta bevezettük ezt a szőrtelenítő kezelést. Persze mindenkinél más a fájdalom küszöb, de mégis megpróbáljuk összeszedni mi az alapvető különbség a dióda lézeres szőrtelenítés érzete, és a többi szőrtelenítő eljárás között.

Nevtelen terv

Első körben különbséget kell tenni az ideiglenes (depiláció) és tartós (epiláció) szőrtelenítő kezelések között. Az ideiglenesekkel többnyire mindenki találkozott már, ezek a borotva, gyanta, epliátor. Ezekkel fél naptól – két hétig tartó szőrmentesség érhető el.

Ideiglenes szőrtelenítő eljárások közül ami igencsak kellemetlen az az epilátor, és a gyantázás. Ezeket talán nem is kell most bemutatni, hiszen mindenki találkozott már ezekkel, és tudja milyen érzést okoznak.

A tartós eljárások közül kezdjük a legnagyobb konkurenciával az IPL-es azaz villanófényes szőrtelenítéssel.

Alapvető különbség van a dióda lézer és az IPL között, a dióda lézerfénye a szőrtüszőben koncentrálódik, míg az IPL a bőrfelületet is felmelegíti.

Amennyiben sötétebb tónusú a bőrünk és a szőreink világosabbak sajnos ez az eljárás sem garancia a szőrmentes állapotra, és sajnos fájdalmasnak, és kellemetlennek is érezhetjük. Ami még az IPL ellen szól, hogy átlagban több alkalom kell a szőrmentesség eléréséhez.

Ezzel szemben a nálunk használt dióda lézer gépnél, az erőteljes hűtőmotor és a zafír hűtőrendszer minimalizálja az égési kockázatot a bőrfelületen, miközben fenntartja a hőt az irhában, ahol a szőrtüszők elhelyezkednek.

Nálunk szakértő Kozmetikusok kezelnek, és maximálisan figyelembe vesszük az eljárás során, hogy a bőrtípusodnak megfelelő beállítást alkalmazzuk, ami fontos a fájdalommentesség és az eredményesség szempontjából is. Ezek mellett már csak plusz infó, hogy a gépünknek olyan erős a hűtése, hogy ha legmagasabb fokozatra kapcsoljuk ráfagy az ultrahang zselé 😉 Ilyen erős hűtésű gépnél semmilyen meleg és égető érzést nem tapasztalhatsz, maximum az érzékeny, csontosabb részeken egy pár másodpercig.

Tudom, hogy nagyon nehéz manapság eligazodni a neten található sok információ között. Találtam olyan oldalt a kutatásom során, ahol otthoni IPL gép forgalmazók pont fordítva írják, és a lézeres kezelést nevezik meg elviselhetetlenül kellemetlennek…

Mi azt azt tanácsoljuk, hogy gyere el hozzánk egy személyes konzultációra, próbáld ki egy 5*10cm-es területen milyen érzés a kezelés! Aludj rá akár pár hetet is, és dönts a folytatásról saját belátásod szerint. Nálunk nem kell a konzultáció után egyből nagy összegben bérletet venned, nem kötelezünk semmire, akkor és olyan ütemben jössz el hozzánk kezelésre, ahogy szeretnél, az irányítás a te kezedben van!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*